ПАРТНЬОРИ ПРОМОЦИИ СЕРВИЗ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ МАШИНИ ВТОРА УПОТРЕБА НОВИ МАШИНИ ЗА ФИРМАТА НАЧАЛО
Начало » Нови машини » Пръскачки » Прикачна пръскачка Horsch Leeb 4 AX

ПРИКАЧНА ПРЪСКАЧКА HORSCH LEEB 4 AX

Прикачна пръскачка Horsch Leeb 4 AX Цена : Запитване

HORSCH Leeb 4 АХ – ЕДНО НОВО ИЗМЕРЕНИЕ В РАСТИТЕЛНАТА ЗАЩИТА

 

 

С представянето на Leeb LT на Agritechnica 2015, HORSCH приспособи прикачните пръскачки за растителна защита в съответствие с изискванията на различните пазари, земеделски стопанства и по-специално с размера на земеделските стопанства. През изминалите години тази стъпка беше продължена с въвеждането на трите различни версии на оборудване ECO, CCS и CCS Pro за Leeb LT и GS и продуктовата гама на прикачните пръскачки беше окомплектована с 4,000 до 8,000 литрови резервоари. Новата линия HORSCH Leeb AX допълва гамата прикачни пръскачки.

 

Разработването на Leeb AX е насочено към пазара на пръскачки за растителна защитав средния сегмент, но все пак ще включва добре доказаната система за контрол на щангите BoomControl. По този начин, Leeb AX съчетава просто оборудване с прецизен контрол на щангите, което до момента няма аналог на пазара и въвежда ново измерение при  прикачните пръскачки.

Основни данни на новата  HORSCH Leeb AX:

 

1.  Вместимост на резервоара: 3.800 литра  и 400 литра чиста вода

Подобно на резервоара на Leeb LT, резервоарът на Leeb AX също е от полиетилен (PE). Специално внимание е обърнато на качеството на вътрешната както и на външната повърхност на резервоара.Основният приоритет е да се улесни почистването на повърхностите. Това е от съществено значение при смяна на културите или в случай на проблемни препарати, респективно смеси. Външните повърхности също са важни за избягване на отлаганията и за поддържане на отличен външен вид в продължение на няколко години.

Резервоарът за чиста вода, също така е изработен от РЕ, намира се в предната част, директно над теглича на машината. По този начин той е оптимално достъпен за пълнене и контролни проверки. Резервоарът е напълно интегриран в конструкцията на машината и в комбинация със стълба улеснява достъпа до куполния капак на резервоара за сместа.

 

 

2.  Помпа, контролен център, резервоар и вътрешно почистване:

Помпата, контролният център  и премиксерът са централният блок на всяка пръскачка за растителна защита и трябва да се подбират оптимално за ежедневна употреба. HORSCH Leeb AXможе да бъде оборудвана по избор с бутална мембранна помпа с капацитет от 270 л/мин или 400 л/мин. Тя винаги се задвижва от силоотводния вал на трактора. Двата различни размера на помпата са необходими за адаптиране към различните изисквания за пълнене и разпределение. За земеделски стопанства, които употребяват голямо количество течен тор, е налична бутално мембранна помпа с капацитет от 400 л/мин.

Прегледно подреденият контролният център на Leeb AX има само две многопосочни ръкохватки. Едната ръкохватка контролира смукателната, а втората нагнетателната страна на машината. Стяхна помощ операторът решава по време на процедурата по пълнене откъде трябва да идва водата,например всмукване от резервоар, резервоар за сместа или резервоар за свежа вода, и къде да отива – към щангите или резервоара за сместа. Този много прецизен контрол е прегледно разработен и по този начин гарантира на оператора оптимална сигурност при наблюдение на всички работни стъпки.

Смукателните инагнетателни филтри също са  лесно достъпни в обсега на центъра за управление. Ако машината трябва да се напълни от външен източник със собствена помпа, има кран за пълнене, който позволява директно захранване на резервоара за смес, независимо от водната система наLeeb AX.

 Премиксерът на Leeb AX е подобен на тези, използвани в добре познатите по-големи прикачни модели на Leeb и има вместимост от 35 литра. Премиксерът е изработен също така от полиетилен (РЕ) и е оборудван с циркулираща промивна линия и ударна дюза, за да гарантира висока индукционна мощност. Взаимодействието на тези две устройства позволява огромна ефективност, особено за прахообразни препарати за растителна защита или  вещества, които трябва да бъдат отлично разтворени .С високата си мощност, ударната дюза за туби гарантира ефективно почистване. Всички функции могат да се комбинират и могат да се използват едновременно. За крайното почистване на премиксерът има промиващ пистолет. Капакът на индукционния резервоар на Leeb AX е оборудван с уплътнение, което гарантира, че по време на  пръскане няма да навлезе прах или други замърсявания в резервоара. Това позволява една безпроблемна работа.

Новият Leeb 4 AX се почиства с конвенционална вътрешна почистваща система, която работи на принципа на разреждане. Чистата вода се отвежда от резервоара за чиста вода към  резервоара за разтвора и се разпръсква чрез специални дюзи.По време на тази процедура вътрешните стени на резервоара се почистват от горе до долу и остатъците от сместа в резервоара се разреждат.След това тази разредена смес се разпръсква на полето.Тази процедура се повтаря няколко пъти, като по този начин пръскачката  се почиства оптимално.Можете да добавите специален почистващ агент по всяко време на тази процедура. Операцията се извършва на прегледно подредения пункт за управление в лявата страна на машината.

 

 

3. Рама, ос и гуми

Рамата на HORSCH Leeb AX и шасито са единна конструкция. Оста, която има обща товароносимост от осем тона, позволяват неограничено променливо регулиране на ширината на фланците между 1,75 и 2,10 метра. По този начин, новият Leeb AX може да постигне ширини на колеята от 1,5 до 2,25 метра. Пръскачката е оборудвана с гуми с максимална ширина 380 мм за ширина на колея между 1,5 и 1,8 м. Като започнем от 1,8 метра, всички установени ширини на гуми са възможни. Благодарение на диаметъра от 1,86 метра, Leeb AX се движи перфектно дори при мокри или много хлъзгави условия.

Голямо внимание е отделено на комфорта при шофиране. Тегличът на Leeb AX е проектиран така, че пръскачката да може да се използва както с горно така и с долно окачване. Това се постига чрез лесно завъртане на теглича.. Като опция е налично хидравлично управление на щангите. То се контролира електронно чрез жироскоп. По този начин не се изисква допълнително свързване посредством теглича към трактора. Управлението на тегличът гарантира точно следване на следите върху синорите и наклоните. Ако новият Leeb AX се движи по пътя и по този начин, по-бързо от 15 км/ч, управлението се центрира и заключва автоматично. Това предотвратява операционни грешки и увеличава безопасността по време на транспорта.

 

 

4.  Електроника

Новият Leeb AX се управлява чрез софтуер, напълно съвместим с ISOBUS. Стандартното оборудване е добре доказаният HORSCH терминал с джойстик. Всички функции се показват ясно и могат да се управляват безопасно. Стандартът ISOBUS позволява също употребата на други терминали, съвместими с ISOBUS или терминала на трактора. По този начин, няма нужда от допълнително инсталиране на терминал. Самата машина е оборудвана с добре доказаните електронни компоненти от Muller Elektronik, които гарантират необходимия контрол и разпределение на командите в машината. Кабелна връзка със стандартен ISOBUS интерфейс служи за комуникационна линия към трактора.

 

 

5.Разположение на щангите и дюзите

Една от най-важните характеристики на всички HORSCH Leeb продукти е надеждно поддържане на определено разстояние до зоната на опръскване.Системата за контрол на щангите BoomControl гарантира прецизенконтрол на щангите на несравнимо до момента ниво. Напълно автоматичният контрол на щангите постоянно измерва разстоянието дотази зона посредством ултразвукови сензори и ако е необходимо, пренастройва щангите. В зависимост от сезона,  зоната на опръскване може да бъде почва или растения в различен стадий на растеж. С BoomControl новият Leeb AX надеждно поддържа разстояние до целта на опръскване от 50 см или по-малко. Бързата реакция на контрола на щангите позволява работни скорости от 15 км/ч и повече. По този начин Leeb AX въвежда ново измерение в растителната защита с прикачни пръскачкипо повече от един начин. В допълнение към високата производителност, дължаща се на високите работни  скорости и малкото разстояние до целта на опръскванегарантира отлично приложение.

 

Напълно автоматичната система BoomControl значително намалява работното натоварване на оператора, като не са необходими корекции на щангите, нито дори на наклона. Тази стратегия дава възможност за постоянно високи скорости, без прекомерно да натоварва оператора и намалява рисковия потенциал, причиняван значително от операционни грешки. BoomControl непрекъснато контролира щангите, дори върху синора, когато се обръща. Операторът определя стойност, например 40 см, на която щангата се вдига върху синора, веднага след като главния превключвател се изключи. Въпреки това допълнително разстояние контролът остава активен и е в състояние да изравнява импулси, причинени от дълбоки следи в синорите.

Стандартното разположение на дюзата е на разстояние от 50 см. Потребителят може да избира между единичен дюзодържател до ръчен петорен дюзодържател. Работните широчини, вариращи от 18 до 30 метра,са разделени на пет до девет секции. Секционните клапани, които са разположени на щангите, се захранват от кръгова линия. Предимството: Веднага след като помпата за пръскане започне да работи, сместа циркулира в тази линия и предотвратява образуването на отлагания и пренасянето на агенти. За в бъдеще са планирани работни широчини по-големи от 30 см.

Важен етап в разработването на новия HORSCH Leeb 4 AX е адаптивността към различни пазарни условия. Наличните трактори и тяхното оборудване със спирачни системи и хидравлична мощност са основен критерий.

HORSCH Leeb 4 AX може да се адаптира към четири различни ситуации на пазарите:

•          Трактори с компресор и  с достатъчна  мощност на хидравличната помпа - Leeb 4 AX се нуждае от 30 л/мин за управление и регулиране височината на щангите – захранва се директно от LoadSensing (LS) маслоподаването. Компресорът задвижва системата BoomControl и държи щангите в позиция посредством пневматични цилиндри, респективно гарантира компенсирането на наклона. Не са необходими отделни захранващи линии.

•          Трактори с разход на масло най-малко 30 л/мин и хидравлична спирачна система също захранват хидравличната система на Leeb 4 AX посредством LoadSensing  система. При тази версия, BoomControl управлява щангите хидравлично, допълнителен източник на въздух не е необходим.

•           Трактори, при които пръскачките не се нуждаят от бордова спирачна система, също се управляват директно от LS хидравличната система и са снабдени с хидравлична система BoomControl

•          Трактори със и без спирачна система, които не разполагат с мощна LS хидравличната система, могат да се оборудват с отделна  хидравлична система , която  се задвижва чрез силоотводен вал, който захранва всички функции, включително системата за контрол на щангите.

Този пример показва голямата гъвкавост на новата линия на Leeb AX по отношение на оборудването. Това не е новост в продуктовата гама на HORSCH, а по-скоро успешен начин за адаптиране към условията на различните пазари.

Перспектива

Новият HORSCH Leeb 4 AX с описаните характеристики на оборудването е създаден през есента на 2018 г. и ще бъде на разположение за пролетния сезон на 2019 г.

Все още работим по допълнителни функции на оборудването. Да дадем само един пример; В момента разработваме система за непрекъснато вътрешно почистване (CCS), която вече е известна от сериите Leeb GS и LT за удобно и бързо почистване на машината при едновременно прилагане на остатъчната смес върху популацията.Акцентът и тук е върху възможно най-просто техническо изпълнение.