Новини

Продуктови иновации

Иновативната сечка CULTRO TC на HORSCH се справя и с най-тежките растителни остатъци

Независимо от типа на работа и вида на културата обработката на почвата и справянето с растителните остатъци непосредствено след жътва е от изключителна важност за формирането на перфектната основа за следващата сеитба.

Немската компания HORSCH пусна на пазара ново високотехнологично решение, което максимално да отговори на нуждите на земеделските производители по отношение на нарязването на растителните остатъци.  

Cultro TC e двойно ножов раздробител (сечка) за стебла, който може да се използва в комбинация с други машини и има широк спектър на приложение. Ножовете насичат безкомпромисно растителните остатъци след прибирането на реколтата и отлично надробяват стеблата на рапица, слънчоглед, царевица или междинни култури.

Компактен и здрав дизайн, без рискове от повреждане
Cultro TC е конструиран на една компактна ос, което позволява високи обороти, а оттам и голям брой насичания на завъртане. Това осигурява интензивно раздробяване на органичния материал. Шест ножа, разположени на кръст по цялата ширина на оста осигуряват максимален раздробяващ резултат.

Два вида висок клас модели
За начало се предлагат два модела - в 3 и 12 метра работна ширина.

Cultro 3 TC е навесният модел. При него клиентът може да избере машина за преден навес без валяк, която чудесно се комбинира с дисковата брана Horsch Joker CT. Другият вариант при този модел е машина за заден навес с валяк по избор от моделите валяци на Joker CT.

Прикачният модел Cultro 12 TC е с 12 метра работна ширина и има няколко особености. Конструкцията на рамата пренася изцяло тежестта върху валяка. Самият валяк е разделен на отделни сегменти по 3 метра, които са самостоятелно окачени. Това позволява отлично копиране на терена при тази голяма работна ширина. Всеки сегмент е със защита от претоварване и може по отделно да се вдига нагоре. Машината може да бъде оборудвана както с валяк, така и с решетъчна брана. Последната е подходяща най-вече тогава, когато е необходимо равномерно разпределяне на големи количества растителни остатъци.

Пред ножовия раздробител на Cultro е възможно да се монтира Crossbar (подравняваща шина), с което машината може да се използва и за предсеитбена подготовка.

Голямата производителност на машината идва от високата работна скорост до 20 км/ч и малката необходима теглителна мощност. Земеделските стопани могат да теглят Cultro 12 TC и с трактор с 200 к.с.

За повече техническа информация и цени относно Cultro TC, ни изпратете запитване чрез формата ни за контакти тук или се свържете с нас на тел. номер +359 601 67 138, както и на info@agrotron.bg.