Новини

Продуктови иновации

Сеялки HORSCH Avatar 12.25 SD - още по-добри

От 2022 година на разположение на земеделците ще бъде нова версия на сеялките HORSCH Avatar 12.25 SD. Те ще бъдат оборудвани с ново поколение двоен  бункер с нов дизайн и вграден вентилатор. Бункерът е с по-голяма вместимост в сравнение с класическата весия на Avatar 12.25 SD и различни варианти за голям пробег и намаляване на спиранията на пълненето. Капакът на бункера е изцяло нов с оптимално отваряне. Интегрираният към бункера вентилатор е позициониран отпред, което гарантира, че няма да се запрашава и неговото сервизиране ще бъде по-лесно. На разположение е нов вид LED осветление WorkLight Pro за оптимална работа и през нощта (5 фара в задната част на машината и 2 фара под бункера).

Възможно е дооборудване с MiniDrill с 400-литров напорен бункер за система Grain & Fertilizer. Така може да се работи освен с тор и семена, а и с трети компонент.

Друга нова опция е оборудването с HorschConnect, чрез която земеделците могат да правят справки за данните на машината в HorschConnect Telematics продължение на две години. Възможно е също така използването на приложението MobileControl.

За новият модел Avatar 12.25 SD се предлагат гуми с различни размери. Размерът на гумите на опорните колела е 10.8/75-15,3.

Сеялката е едновременно с голяма работна ширина от 12 метра и е с компактни размери при транспорт (2.98 метра транспортна ширина). Тя е създадена за всякакви условия на сеитба (директна сеитба, сеитба върху мулч, конвенционална почвообработка, в междинни култури, каменисти почви, много тежки, глинести почви).

Машината е оборудвана с надежден изсяващ ботуш SingleDisc за сигурно оформяне на браздата и полагане на семената и при по-трудни условия. Натискът върху сееща секция е до 350 кг.