Новини

Продуктови иновации

Transformer VF – нова иновативна линия окопни култиватори

HORSCH въведе изцяло нова линия окопни култиватори - Transformer VF. Той бе официално представен по време на международното селскостопанско изложение Агритехника 2019 в Хановер и отличен с наградата „Машина на годината“ в номинацията „Механична защита на растенията“.

Transformer VF се отличава с напълно интегрирана странична плъзгаща се конструкция и съвместимост с различни системи от камери. Освен това фермерите могат да се възползват и от богат избор от паралелограмно водени работни органи.
Transformer VF (VariableFrame) се предлага с 6 и 12 метра работна ширина. Особеност е напълно интегрираната странична плъзгаща се рама, която позволява електро-хидравлично променяне на междуредието благодарение на инсталирани видео камери, с които се следи линията на реда. Най-важното при тази иновационна машина е, че високоспектърните камери различават засятата култура от плевелите и позволяват машината да извършва изключително прецизна обработка при висока скорост.

За първи път тя е интегриран в конструкцията на машина и не работи чрез установените и добре познати междинни съединителни рамки. Благодарение на пълната съвместимост с ISOBUS, машината може да се комбинира с много системи от камери.

Машините с ширина 6 м са сгънати в 3 секции. Версията с работна ширина 12 м са сгънати в 5 секции с транспортна ширина 3 м и транспортна височина 4 м. Просветът под рамата е 660 мм, което е особено подходящо при по-късна обработка на редови култури като царевица и захарно цвекло.

Затягащите профили за инструментите са разположени от вътрешната страна. Резултатът е максимална променливост по отношение на разположението на инструментите в рамата. С Transformer VF може да се обработват от 25 см до 90 см междуредови разстояния.
По отношение на режещите органи акцентът е върху прецизен работен резултат, както и върху простата и бърза настройка. По този начин работната дълбочина може да се регулира лесно без никакви инструменти. За носача на работните органи от Horsch разчитат на опита си, събран от други машини и тук използват широки и стабилни паралелограми за да гарантират дългия експлоатационен живот и добър работен ефект дори на много тежки и каменисти почви.

Хидравличната система се използва и когато отделните редове се повдигат чрез управление на секцията. Покриващите дискове на инструментите за окопаване се предлагат като опция за защита на културите от режещите органи в ранен етап на развитие. Допълнителното място за закрепване може да се използва за монтиране на палцови ролки или други инструменти, които да работят в реда.

Transformer VF може да се използва не само за борба с плевелите, но и за загърляне на растенията с почва и аериране на почвата, което повишава минерализацията.

За повече информация относно линията и цени, ни изпратете запитване чрез формата ни за контакти тук или свържете с нас на тел. номер +359 601 67 138, както и на info@agrotron.bg.